Yaşasın 1 Mayıs! Bıji Yek Gulan!

Emperyalist-Kapitalist Sistemin Her Türlü Salgınına Karşı

 

YAŞASIN 1 MAYIS!..

 

27 Nisan 2020

 

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan bu 1 Mayıs’ı emperyalist-kapitalist sistemin çürümüşlüğünün adeta bir dışa vurumu olan Korona Virüs salgını ve bu salgın nedeniyle başta işçi-emekçiler olmak üzere onbinlerce insanın yaşamını kaybettiği/kaybetmeye devam ettiği bir süreçte karşılamaktayız.

 

Yaşadığı krizi salgınla daha fazla derinleşen bu çürümüş düzen, ortaya çıkan gerçek yüzünü giderek yoğunlaştırdığı baskılarla, gasp ettiği haklarla örtmeye çalışırken tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de emekçi halkları açlığa, yoksulluğa ve ölüme itmektedir.

 

Dünya genelinde yaşanan bu durum bir yeni-sömürge olan ülkemiz gerçekliğinde var olan ekonomik ve siyasi krizle birleşince daha da derinleşmekte; emekçi halklar üzerindeki baskı ve sömürü politikaları daha da ağırlaşarak sürdürülmektedir.

 

1 Mayıs’ı karşıladığımız şu günlerde bu salgın bir kez daha göstermiştir ki insana, insanlığa ve doğaya karşı bu köhnemiş-kof düzenin emekçi halklara vereceği hiçbir şey yoktur/olmayacaktır.

 

Bu 1 Mayıs’ta da emperyalizmin ve oligarşinin emekçi halkımız üzerindeki tüm baskı ve sömürü politikalarına karşı; salgın hastalıklar dahil dayatılan her türlü açlığa, yoksulluğa ve ölümlere karşı; yarınlara duyulan güvensizliğe-geleceksizliğe karşı; bilim ve teknolojinin insanın insanca ve özgürce yaşamasına hizmet etmek için kullanılacağı, gelecek kaygısının yaşanmadığı; sınıfların ve sınırların olmadığı bir ülke ve dünya için devrim ve sosyalizm yolunda örgütlenmeli ve mücadele etmeliyiz.

 

YAŞASIN 1 MAYIS!

 

BIJİ YEK GULAN!

 

YAŞASIN PROLETARYA ENTERNASYONALİZMİ!

 

HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!